Vergi Borcu Olan araç satılır mı? | E-Devlet Trafik Cezası Sorgulama

Vergi Borcu Olan araç satılır mı?

Araçların muayene ettirmek kontrol ettirmek hasar var mı göstermek için gelenlerin yanında danışmak için gelen çok sayıda kişi var. Bu kişilerin sorduğu soruların başında vergi borcu olan araç satılır mı sorusu vardır. Bu soru ikinci el araç alacak herkesin aklındadır. Firmamız buna en güzel ve detaylı cevabı vermiştir.

Araçların vergi borçları 6 ayda bir yılda iki kez yatırılır. 1. Dönem vergisi 1 Ocak ile 30 Haziran arasında 2. Dönem vergi borcu ise yılın diğer yarısında yatırılmak zorundadır. Vergi döneminin bir gün bile dışındaysanız ikinci yarıyıl vergisini siz ödemek zorundasınız. Geriye dönük vergi borcunuz varsa onları da ödemek zorundasınız. Aksi halde noterde satış yapılamaz.

 Araç satışında bir sürprizle karşılaştınız ve vergi borcunuz var. Satışı yapamadınız ve alıcı ile buluştunuz. Hemen en yakın vergi dairesinden yapabilirsiniz. Ama böyle bir imkânı olmayanlar için bankalardan da yapılabilmektedir. Şubeye gidip yapabileceğiniz gibi Gelir Dairesi Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinden de ödemelerinizi yapabilirsiniz.

Trafik cezaları da araç satışına engel olmaktadır. E-devlet ve Gelir Dairesi Başkanlığı’nın sitesine yansıyan bir cezanız varsa mutlaka ödeyin. Hatta çoğu zaman kişiler ceza kağıdı ellerine ulaşmadığı için ceza yediğini bilmez. Notere geldiğinde ceza olduğunu öğrenince şaşırabilir. Bu gibi durumlar size ve alıcıya zaman kaybettirir bu nedenle önce borcunuzu sorgulatabilir borcunuz varsa ödeyebilirsiniz. İnternet bankacılığı üzerinden bile yapabilirsiniz. Eğer satışa çok yakın bir zamanda kaza olduysa telaşlanmayın.

Yalnızca E-devlet ve Gelir Dairesi Başkanlığı’nın sitesine yansıyan cezalar satışa engeldir. Sonra yansıyacak olanlar yine size posta ile ulaşır.

Plakadan Ceza Sorgulama

Ceza yemiş araçların satışından epey dert yanan müşteriler sorununu devletimizin çözdüğünü belirtmişlerdir. Bu çözüm e devlet üzerinden olmaktadır. PLAKADAN CEZA SORGULAMA NASIL YAPILIR sorusunu linkler ve adreslerle detaylı bir şekilde anlatıyoruz.

Plakadan Ceza Sorgulama işlemi nasıl yapılır? Detaylı anlatım.

E-Devlet Kapısı http://www.turkiye.gov.tr adresine girerek, sayfanın Üst kısmında bulunan “Giriş Yap” bağlantısına tıklayınız.

Karşınıza Kimlik Doğrulama Sistemi çıkacaktır  Bağlantı sizi T.C. Kimlik Doğrulama Sistemi sayfasına yönlendirecektir.

Bu aşamada adres satırında https://giris.turkiye.gov.tr yazdığından ve güvenli bağlantı simgesinin aktif olduğundan emin olunuz.

Kimlik Doğrulama Yöntemi Kullanmak istediğiniz kimlik doğrulama yöntemine tıklayıp ekranda çııkan yönergeleri takip ederek sisteme giriş yapabilirsiniz.

Daha sonra Kullanmanız gereken hizmetin adı Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulamadır. Hizmeti bulmak için aşağıdaki yöntemler kullanılabilirsiniz.

E-Devlet üzerinden Trafik cezası sorgulamak için ne yapmam gerekiyor detaylı anlatım.

Site içi Arama kutusuna hizmet adının içinde geçen kelime veya kelimeleri yazıp arama tuşuna bastıktan sonra, gelen listedeki Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama bağlantısına tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kurumlar bağlantısını kullanarak hizmeti sunan kurumun sayfasına erişebilirsiniz. Kurumun sayfasında “Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama” bağlantısına tıkladığınızda hizmete ulaşabilirsiniz.

Son bir yıl içerisinde adınıza tescilli araç plakasına yazılmış trafik cezası yoksa hizmet sayfasında “Son bir yıl içerisinde adınıza kayıtlı araç plakasına yazılan herhangi bir ceza bulunamadı.” açıklaması görüntülenecektir. Son bir yıl içerisinde adınıza tescilli araç plakasına yazılan trafik cezası varsa Ceza Bilgileri tablosunda;

bilgileri görüntülenecektir.

 

Blog Yazılarımız
İkinci el araç alacaklara 5 önemli tavsiye

İkinci el araç satın almak popüler bir konu olmasının yanı sıra birtakım riskler de taşımaktadır.

Devamını Oku
Sıfır Araçlar için Oto Ekspertiz Önemli Midir?

Sıfır araç satın almadan önce oto ekspertiz kontrolü yaptırmak, ciddi sorunlarla karşılaşmanızın önüne geçecektir.

Devamını Oku
Oto Ekspertize Uğramadan Yapılması Gereken Kontroller

ikinci el araba alım satımı öncesi aracı bir oto ekspertize götürüp muayene ettirmeniz gerekiyor. Bu yazımızda satın almak istediğiniz aracı oto ekspertize..

Devamını Oku
Oto Ekspertizde TSE İle HYB Belgesinin Önemi

TSE ve HYB belgelerine sahip olan oto ekspertizler, daha çok tercih edilir durumdadır. Bu belgelere sahip olmayan ekspertizlerin çeşitli sorunlar yaşatabilir

Devamını Oku
Amortisör Nedir ve Ne İşe Yarar?

Amortisör, titreşimi minimuma indirmek için kullanılan, sürücü ve yolcuları sarsmadan konforlu bir sürüş imkanı veren araç mekanizm..

Devamını Oku